هنر آشپزی نسرین حسن زاده 94 - دو قاطی پلو که تا پایان عمر حتما باید بخورید

آشپزی ، شیرینی و هنرهای مدرن خانه داری

آشپزی ، شیرینی و هنرهای مدرن خانه داری

هنر آشپزی نسرین حسن زاده 94 - دو قاطی پلو که تا پایان عمر حتما باید بخورید آشپزی ، شیرینی و هنرهای مدرن خانه داری
مجله آشپزی مثبت - اكرم عسگری: قاطی پلو یکی از غذاهای مورد علاقه مادران است که همیشه دوست دارند آن را درست کنند. به دلیل اینکه هرچه دلشان بخواهد در آن می ریزند. اما قاطی پلو هم قوانین خاص خودش را دراد. در این مطلب طرز تهیه دو قاطی پلو که حتما باید در طول عمرتان امتحان شان کنید را آموزش داده ایم.

تاک پلو


مواد لازم:

  • 400 گرم برگ‌مو
  • 3 پیمانه برنج
  • 8 عدد فیله مرغ
  • 1 ق‌س گرد غوره
  • 1 عدد پیاز
  • 1 ق‌چ سویاسس
  • 1 پیمانه روغن
  • 1 ق‌م زعفران
  • 1 ق‌چ پودر خردل
  • نمك و فلفل به میزان لازم

دو پلوی مخلوطی که تا پایان عمر حتما باید بخورید

طرز تهیه:


1. برنج را پاك كرده، بشویید و با مقداری آب و نمك به مدت دو ساعت خیس كنید.

2. در یك كاسه سویاسس را با پودر خردل و نمك و فلفل مخلوط كنید. سپس پیاز را  ریز خرد كرده و به كاسه اضافه كنید. زعفران را به مقدار دلخواه با آب جوش مخلوط كرده و به مواد  اضافه كنید.

3. فیله‌های مرغ را هم به كاسه اضافه كرده و خوب با مواد مخلوط كنید تا همه جای فیله‌ها مزه‌دار شود. در ظرف را پوشانده و به مدت یك ساعت در یخچال قرار دهید.

4. حالا قابلمه‌ای را آب كرده و روی حرارت بگذارید. آب كه جوش آمد برنج را از آبی كه در آن خیسانده بودید خارج كرده به آب جوش اضافه كنید. برگ مو را خرد كرده و بعد از یكی دو دقیقه به برنج در حال جوش بیفزایید.

5. برنج و برگ مو را كه نرم شدند آبكش كنید. در قابلمه‌ای مناسب كمی روغن ریخته، ته‌دیگ دلخواه را بچینید و برنج را در قابلمه بریزید.

نكته: دقت كنید كه در موقع ریختن برنج و برگ مو در قابلمه، لابه‌لای آن مقداری گرد غوره بپاشید.

6. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و به مدت 45 تا 50 دقیقه دم كنید.

7. تا برنج دم می‌كشد فیله‌های مرغ را از یخچال بیرون بیاورید. در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و فیله‌ها را در روغن سرخ كنید. می‌توانید برای پخت كامل فیله‌ها مقدار خیلی كمی آب ریخته و مدتی در ظرف را ببندید.

8. برنج را بعد از دم كشیدن در ظرف دلخواه كشیده و با فیله‌های مرغ تزئین كنید.

یه جور دیگه

به جای مرغ از گوشت ماهیچه‌ گوسفندی هم می‌توان استفاده كرد.



ته‌چین هویج


مواد لازم:

  • 500 گرم هویج
  • 300 گرم فیله مرغ
  • 3 پیمانه برنج
  • 3 عدد زرده تخم‌مرغ
  • 4 ق‌س ماست پرچرب
  • 2 ق‌س زعفران دم‌كرده
  • 1 ق‌م دارچین
  • 1 عدد پیاز
  • نمك و فلفل به میزان لازم
  • روغن مایع مقداری
  • 1 ق‌م زردچوبه
  • 50گرم كره

دو پلوی مخلوطی که تا پایان عمر حتما باید بخورید

طرز تهیه:

1. برنج را شسته، در كاسه با مقداری آب و نمك خیس كنید. هویج‌ها را پوست گرفته ،بشویید و خلالی خرد كنید، در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت بگذارید. خلال‌های هویج را در روغن سرخ كنید و بعد از روغن درآورده و كناری بگذارید.

2. پیاز را پوست گرفته، خلالی خرد كرده و  در روغن سرخ كنید. فیله‌های مرغ را به قطعات ریز برش بزنید، به تابه پیازها اضافه كنید و تفت دهید.

3. برای مزه‌دار شدن مرغ به آن نمك، فلفل و زردچوبه اضافه كرده و خوب سرخ كنید. در آخر كمی زعفران دم‌كرده افزوده، حرارت را كم كنید و در تابه را بگذارید تا بپزند.هویج را هم به تابه مرغ در حال پخت اضافه كنید. در صورت نیاز به اندازه نیم‌پیمانه آب اضافه كنید و در تابه را بگذارید.

4. برنج را داخل آب جوش ریخته و طبق معمول آبكش كنید. در كاسه‌ای مناسب زرده های تخم‌مرغ را ریخته و با چنگال كمی هم بزنید. زعفران دم‌كرده و ماست را اضافه كرده و مخلوط كنید. مایه ته‌چین آماده است.

5. برنج را داخل مایه ته‌چین ریخته و خوب مخلوط كنید. تابه‌ای كه می‌خواهید ته‌چین را در آن بپزید چرب كنید. نیمی از مایه برنج را در تابه ریخته و با پشت قاشق فشرده و یك‌دست كنید.

6. مرغ و هویج را روی لایه اول برنج ریخته و پهن كنید تا همه سطح برنج را بپوشاند. مقداری دارچین روی مرغ و هویج بپاشید. حالا نوبت مابقی برنج آغشته به مایه ته‌چین است. آن را روی بقیه مواد ریخته و با پشت قاشق یكدست و كمی فشرده كنید.

7. تابه را روی حرارت ملایم گذاشته و با ته چنگال در برنج چند سوراخ ایجاد كنید. كره را آب كرده و روی ته‌چین بریزید، حالا در تابه را گذاشته و اجازه دهید ته‌چین دم بكشد. بعد از دم كشیدن، ته‌چین را در یك سینی یا دیس مناسب سر و ته كرده، برش زده و سرو كنید.


تاریخ : شنبه 19 اسفند 1396 | 03:36 ب.ظ | نویسنده : محمّدپارسا كریم نژاد | نظرات
.: Weblog Themes By Slide Skin:.